Stadsboerderij Dungense Polder

Stadsboerderij Dungense Polder, is in 2015 gestart om de boerderij weer dichterbij de mensen te brengen. Dichter bij de stad dan aan de voet van het provincie huis kan niet. De boerderij was verlaten en verwaarloosd, maar de gemeente wilde graag een stadsboerderij. Carel van Acht is een jaar druk bezig deze te herbouwen tot waar deze nu is en we hopen met hulp van vrijwilligers de boerderij in volle glorie te kunnen herstellen. Samen met compagnon Jacqueline Lautenslager is er een kudde Normandische koeien en vaarzen aangeschaft die de eigenschap hebben, melk te geven die lichter verteerbaar is. Vanaf het begin is er biologisch gevoerd, en vanaf februari 2016 zijn we gecertificeerd biologisch.DSC_0104_origineel bestand

Onze koeien hebben het A2A2 gen en geven A2A2 Dungense Polder melk, dat wil zeggen dat de eiwitten in de koe en in de melk alleen A2 eiwitten zijn. In reguliere melk kan een A1 variant eiwit zitten, die in onze melk ontbreekt. Deze A1 variant kan intolerantie reactie veroorzaken als verteringsproblemen en huidirritaties. Dezelfde klacht als mensen met een lactose intolerantie. De mensen met een lactose intolerantie die medisch getest zijn, vallen hier buiten, onze melk bevat evenveel lactose als ‘gewone’ melk. De vraag is, is het een lactose intolerantie, of een A1 eiwitintolerantie? Dat is de (Dungense Polder) vraag.

Stadboerderij Dungense Polder heeft een uitgebreid boeren terras, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op een supergezonde Normandische kudde. Onder het genot van een drankje en een hapje. Er kan worden geknuffeld met onze kalfjes en de kinderen spelen graag in het hooi of met de fietsjes en tractor. De pony en de ezel zijn bijzonder eigenwijs, maar alle beesten staan buiten en zijn zeer benaderbaar. Stadsboerderij Dungense Polder is beschikbaar voor vergaderingen, familie feesten, kinderfeesten of partijen, we kunnen van alles organiseren: fietstochten, varen over de wateren rond de boerderij, boeren cricket, met de boer de wei in, rondleidingen voor scholen, uitleg over A2A2…….. en uiteraard proeven…..Ook A2A2 Dungense Polder kaas,A2A2 yoghurt…….. Onze kaas is A2A2, biologisch en vegetarisch, onze melk is rauw. Bezoek onze winkel.

Fietsen & Wandelen Eten & Drinken  Streekproducten Boerenattractie Arrangementen

Voor meer informatie
Carel en Jacqueline nodigen u van harte uit om te komen genieten van de boerderij bij de stad.
Stadsboerderij Dungense Polder in Den Bosch
Nieuwe Dijk 2, 5216VV, Den Bosch.
Telefoon: 06-25585791 b.g.g. 06 20408697
www.dungensepolder.nl