Buitenlokaal Haanwijk geopend op zondag 14 juli

Iedere 2e zondag van de maand, van april t/m september, is het buitenlokaal op Landgoed Haanwijk geopend van 12.00 tot 14.30 uur. Binnen geven gidsen van Natuurgroep Gestel en IVN Den Bosch uitleg over Brabants Landschap en het landgoed. Om 12.30 uur en 14.00 uur start een excursie onder leiding van natuurgidsen. De vaartocht (tegen betaling) start om 10.45 uur in Halder, daar verruilen de bezoekers het vaste land voor het water en stappen in het bootje van de Hertogboeren.

Vaartocht over de Dommel
In samenwerking met Brabants Landschap is met de Hertogboeren een vaartocht georganiseerd over de Dommel richting het Segersgemaal en terug. De tocht voert langs Kasteel Maurick (Vught) en out Herlaer (Sint-Michielsgestel). In de boot vertelt de schipper, en tevens de gids, over het Beleg van ’s-Hertogenbosch door Frederik Hendrik in 1629, over de bezienswaardigheden langs de Dommel, de bijzondere natuurgebieden en het oude veerhuis het Vaantje. De tocht start om 10.45 uur bij de steiger in Halder en duurt circa een uur.

Buitenlokaal Haanwijk
Vanuit het buitenlokaal worden 2 gratis wandelexcursies georganiseerd, namelijk om
12.30 uur en 14.00 uur. Het buitenlokaal is van 12.00 uur tot 14.30 uur geopend.

Aanmelden en kosten*
De wandelingen onder leiding van natuurgidsen van zowel Natuurgroep Gestel als IVN Den Bosch zijn gratis. Voor de vaartocht betalen deelnemers €10,00 p.p. Beschermers van Brabants Landschap betalen slecht €7,- p.p. (op vertoon jaarkaart of andere Landschappen). Prijzen zijn inclusief BTW. Kinderen tot en met 12 jaar ontvangen 50% korting, kinderen jonger dan 5 jaar zijn gratis. Betaling is contant, aan boord is geen pinmogelijkheid.

*) Aanmelden voor de vaartocht loopt via www.vestingfietsen.nl. In verband met capaciteit aan boord of inzet van een tweede of derde boot het verzoek om uiterlijk 48 uur van tevoren te reserveren o.v.v. ‘Publieksexcursie Haanwijk’.

Museum Romeins Halder
Tijdens de openstelling is niet alleen het buitenlokaal geopend maar ook Museum Romeins Halder opent dan haar deuren.Hier gaat u terug in de tijd naar de tijd toen hier, langs de dommel, Romeinen leefde.Het museum is geopend van 12.00 uur tot 16.00 uur.