5 oktober en 19 oktober FOOD& FIRE BBQ workshop

Een gezellige avond voor echte Barbecue Bourgondiërs, die van goed en lekker eten houden. Een avond waar we u een flinke stap verder begeleiden om van u en uw barbecue een echte buiten kok/keuken maken. Tijdens deze speciale workshop willen we geweldige gerechten gaan maken op de Big Green Egg, de gasbarbecue en de Qfire (open vuur bakplaat). We gaan werken met marinades, rubs en sauzen. Ook krijgt u het verschil te zien tussen direct- en indirect grillen/BBQ en leert u om te gaan met de verschillende bereidingstijden en temperaturen. We laten u zien hoe lekker het is om met vlees, vis en verse groenten te barbecuen. Vele aspecten en tips en tricks worden u uitgelegd. Wat kunt u verwachten op deze avond; hieronder een greep uit de vele mogelijkheden:

  • Proeverij van kip en vlees van de diverse soorten BBQ
  • Soep aspergesoep met kurkumaroom of een preiprolsoep Pesto maken ( groene basilicum pesto)
  • Sauzen maken ( echte cocktail / kerriemadras en BBQsaus)
  • Salades maken ( cous-cous / pastasalade / gegrilde groenten )
  • Diverse spiezen maken ( vlees / groente / vis )
  • Marinades maken en verwerken ( pikant en indonesisch)
  • Dry-rub maken en verwerken.
  • Vispakketjes Hasselback aardappelen ( zweedse BBQaardappel) Nagerecht met appel / ananas / banaan of nectarine
  • En nog veel meer

Dit alles gaan we in stappen bereiden op de 3 barbecues tot een lekker 4 gangen diner. Deze workshop doen we in de speciale ingerichte boerderijkeuken van Vers Vleesboerderij Savelkouls. Dit natuurlijk onder het genot van een lekker drankje.
De avond begint om 18.30 uur, we ontvangen je met een drankje. De workshop eindigt rond de klok van 22.30 / 23.00 uur. De kosten voor deze avond (inclusief drank-arrangement) zijn € 60,- per persoon.
Minimaal 10 deelnemers per avond.

U kunt zich opgeven via info@vvb-savelkouls.nl